16.10.12

TAGINE MEDITERRÀNIA AMB BÚLGUR


Ingredients i elaboració

800 gr de carn de vedella (jarret o conill)
1 pastanaga.
1 branca d'api.
1 nap.
1 ceba.
1 branca de canyella.
Canyella en pols.
Nou moscada.
Mel.
1 grapat de prunes.
Ametlles laminades torrades, pinyons, panses.
Sal, pebre, comí, oli.
200 gr de bulgur

Tallem la carn a trossos de 3 cm.
Sofregim la ceba ratllada o tallada molt petita.
Afegim la pastanaga tallada a rodanxes fines i el nap a quadrets.
Quan estigui ben daurat posem la canyella en branca, el comí, la nou moscada i una mica de mel.
Afegim la vedella i remenem .
Posem ½ litre d'aigua i deixem que bulli uns 40 minuts a foc lent i tapat.
Un cop passat aquest temps posem els fruits secs torrats, una mica més de mel i les prunes.
Deixem bullir 10 minuts més a foc lent.
Deixem reposar mitja hora i servim acompanyat de bulgur.

Per fer el bulgur bullim abundant aigua amb sal.
Quan arrenqui el bull traiem del foc i afegim el bulgur i deixem fins que es refredi.
Escorrem i servim calent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada