15.11.12

BÁBH BÔT LOC TÔM - RAVIOLIS VIETNAMITES -




ingredients:


Gambes 300 grams
Farina de Tapioca o farina per
dumplings 200 grams
Cebollí 1 peça
Coriandre
Chili vermell fresc 1/2 xili
All 1 gra
Lima 1/2
Salsa de peix 10 mil · lilitres
Oli (el just per cobrir el fons de la paella)
 Sal una mica
 Pebre, pebre.
 Sucre una mica

Elaboració:

• Pelem les gambes i rentem bé, si les gambes fossin grans, tallar en 2 o 3
trossos.
• Posem les gambes en un bol i afegim una mica de sal i una mica de sucre,
pebre i una mica de pebre i deixem reposar la barreja durant 10 minuts.
• Pelem i tallem l'all a daus petits.
• Tallem el xili en trossos petits.
• Tallem el cibulet i el coriandre en trossos petits i ho afegim a un bol amb
una mica de sal.
• Escalfem oli en una paella i sofregim el coriandre i cibulet que havíem
reservat. Barregem bé i deixem reposar.
• Escalfem oli i afegim al foc la meitat de l'all i totes les gambes fins
que es fregeixin, després retirem del foc i posem a refredar en un plat.


Massa:

• Posem en un bol petit 50 g de tapioca. I en un bol més gran dels 150g restants .. (És la meitat de volum d'aigua que de farina ex: 1 tassa d'aigua per a dues de farina)


Elaboració:

• Posem a bullir 125ml d'aigua i el aboquem sobre el bol petit i ho deixem reposar 5 minuts., Barregem bé i ho afegim tot al bol gran, amassem bé fins que ens quedi una massa suau i elàstica., La deixem reposar una mica .
• Agafem un petit tros de massa i fem una boleta.
• Xafem la boleta de manera que quedi una mini-pizza i posem la massa de farciment al centre.
• Enrotllem la massa i el farciment en forma de mitja lluna.
• Continuem fent raviolis Vietnamites fins a acabar la massa o el farciment
• Un cop enllestida la massa i el farciment de les crestes dumplings, bullim aigua.
• Quan l'aigua estigui bullint afegim els dumplings vietnamites i coem fins que surin (la massa ha de ser prou fina com per poder veure el farcit un cop cuita la pasta).
• Quan hagin cuit, retirem l'aigua bullint i rentem amb agaua freda.
• Per preparar la salsa i condiment, posem 3 cullerades d'aigua calenta en un bol juntament amb 2 cullerades de salsa de peix i 1 cullerada de sucre, remenem tota la barreja.
• Tallem el xili en trossos petits.
• Afegim a la salsa l'all, el xili i el suc de mitja llima.
• Abans de servir, posem sobre dels ravioles Vietnamites unes cullerades del sofregit de cibulet i coriandre.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada