7.11.12

CARXOFES FARCIDES DE PERNIL IBÈRIC



Ingredients per a 12 carxofes

12 carxofes mitjanes
julivert
50 gr de pernil ibèric
2 talls de pernil serrà
½ litre de llet
1 nou de mantega
1 cullerada rasa de farina.
Sal, pebre, nou moscada, oli d'oliva.

elaboració

Pelem i netegem les carxofes i les anem posant en una olla amb abundant aigua amb julivert.
Les posem a bullir a foc mitjà fins que estiguin cuites (més o menys uns 12 minuts)
Traiem i posem a escórrer cap per avall perquè s'escorrin bé.
Per fer la salsa, piquem el pernil ibèric ben fins i picat que puguem i el cuinem en una paella a foc mitjà fins que comenci a agafar color.
Afegim la mantega i la farina i ofeguem bé perquè es cuini bé.
Afegim la llet, que ha d'estar calent, a poc a poc i anem remenant bé fins que s'espesseixi una mica.
Condimentem de sal, pebre i nou moscada.
Posem la carxofes en una safata de forn, posem salsa procurant que caigui dins i posem al forn pre-escalfat a 180 graus uns 10 minuts en la funció del gratinador.
Servim calents amb encenalls de cruixent de pernil per sobre.
Per fer el cruixent de pernil posem el pernil serrà al forn a 150 graus fins que estigui ben torrat. Traiem i deixem refredar.

Nota - Es poden pelar les carxofes i posar amb el cor cap per avall en un bol amb 2 dits d'aigua i tapat amb film 10 minuts al forn microones. D'aquesta manera accelerarem el procés i aprofitarem tots els nutrients de la verdura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada