20.11.12

PAELLA DE MARISC



Ingredients i elaboració

1 tassa de cafè d'arròs per persona.
Un bon brou vermell de peix.
Un parell de gambes per persona.
Musclos.
Cloïsses.
Calamars o / i sípia.
Una picada d'all i julivert.
1 ceba de figueres.
1 pebrot vermell.
1 parell de grapats de pèsols congelats.
2 tomàquets canaris bé vermells i carnosos.
2 cullerades de cafè de concentrat de tomàquet.
Un raig de vi blanc.
½ cullerada de cafè de pebre vermell de bona qualitat.
Una mica de safrà.

Traiem els caps de les gambes (les aprofitarem per fer el brou)
Els musclos i les cloïsses els fem en una cassola a part.
Sofregim les gambes a la paella volta i volta. Traiem i reservem.
Sofregim la ceba i quan ens comenci a agafar color afegim el pebrot vermell tallat a quadrets.
Quan estigui fet afegim el tomàquet triturat.
Quan estigui sofregit i sec posem el pebre vermell i el vi blanc i deixem que s'evapori.
Posem el concentrat de tomàquet.
Posem el calamar, sèpia i deixem un parell de minuts remenant.
Afegim l'arròs i donem voltes perquè s'impregni bé de sofregit.
Posem el brou de peix (una mica més del doble d'arròs)
Deixem bullir a foc mitjà uns 14 minuts.
Quan faltin 3 minuts disposem els llagostins ben col · locats.
Posem una picada d'all, julivert i safrà i deixem 1 minut.
Deixem reposar uns 10 minuts fins que l'arròs estigui sec.

Ingredients i elaboració del brou de peix

1 ceba, 2 pastanagues, 2 tomàquets vermells, 1 raig de vi blanc, 1 mica de pebre vermell.
Els caps de les gambes que farem servir per a la paella.
150 gr de peix per fer sopa.

Rentem totes les verdures i les mal tallem.
Les sofregim en una mica oli d'oli ben calent.
Quan estigui ben picada i se'ns comenci a agafar posem tot el peix junt els caps de les gambes i sofregim picant bé fins que ens quedi un puré.
Afegim el pebre vermell i un raig de vi blanc.
Quan s'evapori el vi posem uns 1 ½ litre d'aigua més o menys i deixem que bulli una mitja hora com a mínim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada