22.11.12

PASTÍS DE LLUÇ I GAMBES



Ingredients i elaboració:

1 lluç o un palangre d'uns 750 gr.
10 gambes lagostineras.
4 ous grans.
200 gr de nata líquida culinària.
50 gr de brandi.
Sal, pebre, oli d'oliva.
1 cullerada de postres de pebre vermell dolç.
3 tomàquets canaris.
2 grans d'all picats.
1 porro gran.
1 ceba de figueres.
1 got de fumet.
1 raig de vi blanc.

Netegem el lluç i la obrim com si fos un llibre.
Sal pimentamos i posem al forn pre escalfat a 190 graus 10 minuts.
Traiem i reservem.
Fem un fumet sofregint els caps i pells de les gambes amb el cap del lluç
Triturem bé amb l'ajuda d'una mà de morter, afegim el pebre vermell i el vi.
Deixem reduir i posem un litre d'aigua més o menys.
Deixem bullir 20 minuts. Colem i reservem.
Tallem el porro, l'all i la ceba molt fina i sofregim.
Trossegem les gambes i afegim al sofregit.
Afegim el conyac i deixem reduir.
Triturem el tomàquet, colem pel colador xinès i afegim.
Deixem coure fins que quedi sec.
Afegim el lluç esmollada i sense espines i el got de fumet i deixem reduir.
Paral · lelament batem els ous fins que ens pugi de volum, afegim la nata i barregem amb el sofregit.
Posem en un motlle de plum cake i posem al forn pre escalfat a 160 graus 1 hora i quart al bany maria tapat perquè no es ressequi la part de dalt.
Deixem refredar i desmotllem.
Decorem amb gambes obertes, tomàquets cherrys tallats per la meitat i gelatina.
Es pot prendre fred, tebi o calent.
Podem acompanyar de diverses salses (tàrtara, maionesa, salsa de tomàquet, de piquillos ...) segons la temperatura que es vulgui prendre el pastís.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada