15.11.12

SOPA DE COCO I TAPIOCA


Ingredients:
• 1 llauna i mitja de llet de coco (600ml)
• 1/4 tassa tapioca
• 2 plàtans madurs
• 1/4 tassa sucre (45g) o 30 ml de Agave
• 1 mica de sal
• 1/2 pitahaya vermella (o un altre fruita: papaya deshidratada)
• 1 llima

Elaboració:
-Posa aigua a bullir , unes 3 tasses, i aboca la tapioca en forma de pluja, baixa el fog una mica i bull durant set minuts sense deixar de remoure.
-A un altre cassola posa la llet de coco, el sucre i la sal i mescla bé, afegeix el plàtan tallat a rodanxes i cou durant 8 minuts.
-Deixa-ho refredar i mescla amb la tapioca.
-Pela la pitahaya i talla-la en daus
-Serveix la sopa freda amb pell de llima ratllada i uns trossets de pitahaya o de papaya deshidratada.

La tapioca: és el midó extret de la iuca, també anomenada mandioca, casava i fins i tot tapioca (Manihot esculenta), un tubercle d'origen tropical de la família de les euforbiàcies. La iuca o mandioca és una arrel de gran valor alimentari en els països on es cultiva, començant per Sud-amèrica i estenentse per Àfrica i Àsia. És una de les principals fonts nutricionals per a 800 milions de persones. En gairebé tots els comerços agroalimentaris podem trobar iuca actualment. Es presenta en forma de petites perles blanques (n'hi
ha amb diferents gruixos i fins i tot farina), que en ser cuinats i hidratades es tornen transparents, amb una textura molt especial. La seva aplicació culinària és bastant àmplia, amb la tapioca podem fer sopes (potser el més comú), púdings i també una mena de 'papilla' amb llet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada