14.12.12

COULANT DE TORRÓ DE XIXONA




Ingredients i elaboració

300 gr de torró de xixona tou.
6 ous mitjans.
½ culleradeta de canyella en pols.
50 gr de sucre glass.
100 gr de farina de rebosteria.
200 ml de nata líquida.
1 mica de sal.
Mantega per untar els motlles.
Gelat de vainilla.
Neules.

Untem els motlles amb mantega i reservem.
Separem els rovells de les clares.
Muntem les clares fins a obtenir el punt de neu.
Batem els rovells amb el sucre glass fins escumar.
Afegim la canyella i la sal.
Afegim la farina tamisada i remenem fins que no quedin grumolls.
Afegim la merenga i remenem amb una llengua amb moviments envoltants.
Escalfem la nata i fora del foc afegim el torró esmicolat.
Ajuntem tot i remenem bé amb cura.
Posem massa en cada motlle fins arribar als ¾.
Escalfem el forn a 190 graus.
Posem els motlles amb el coulant 9-10 minuts.
Traiem i deixem 4 minuts abans de servir.
El acompanyem amb una bola de vainilla, 2 neules i una mica de sucre glass empolvorat.

Nota-es poden congelar individualment.
A l'hora de cuinar, es treuen del congelador i es posen directament al forn 16 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada