17.12.12

TEMPURAIngredients:

Espàrregs Verds,
Moniato Blanc o taronja,
Pastanagues,
Albergínia, Pebrot,
Gambes,
Arrel de Lotus,
Xitake,
flors de bròquil,
carbassó.

-Pasta:
1 tassa aigua molt freda (gelada),
1 tassa farina (50g farina blat, 50gmaicena),
1/4 cull llevat en pols,
1 rovell d'ou, sal.

-Salsa:
270ml d'aigua,
10g bonítol en flocs,
120 ml mirin,
10 ml salsa soja

-Elaboració-

Preparem els ingredients per fregir i els guardem a la nevera:

-Gambes: es lleva el cap i la closca, s'extreu el nervi i es fan uns talls a la part baixa, es deixa la cua . Millor fresques i si són congelades, un cop descongelades es banyen 5 minuts en sake.
-Espàrregs: treure la part dura i tallarlos.
-Moniatos i esbergínies: llesques o bastonets.
-Pastanagues, pebrot i carbassó: bastonets prims.
-Arrel de loto: a rodanxes.

-Pasta per arrebossar: es barrejen l'aigua gelada i l'ou a un bol de metall i a sobre d'un altre vol ple d'aigua amb gel (per mantenir la frescor), s'afegeix la farina (tamitzant amb un colador) i es remou suaument, és imporant no remenar gaire perquè la pasta no quedi massa enganxifosa.

-Salsa Tentsuyu: Per Fer la salsa posem l'aigua una bullir, i quan va a trencar el bull hi afegim els flocs de bonítol durant mig minut, després el retirem amb el colador; afegim el mirin (vi dolç) i la salsa de soja i vet aquí que escalfem però sense que bulli, perquè la salsa de soja no es torni més salada del que és. A aquesta salsa se li sol afegir ràban ratllat.

-Fregit: escalfem abundant oli (oliva, sèsam), preferiblement en un wok, per saber si està a punt hi aboquem una mica de massa d'arrebossat i si baixa i puja ràpidament és que l'oli ja està a punt (170 C). Aleshores anem passant les verdures per la pasta d'arrebossar i les anem posant a l'oli, hi posarem poques ja que és molt important que l'oli no baixi de temperatura, les treiem al cap de un minut més o menys, no han de quedar daurades, és un fregit molt ràpid, les anem disposant a un paper de cuina i finalment fem les gambes. S'hauria de menjar immediatament perquè estiguin bones i cruixents.
-Les emplatem i les servim junt amb la salsa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada