29.1.13

ARRÒS NEGRE DE SÍPIA I CALAMARS AMB "ALL-I-OLI CREMAT"


Ingredients i elaboració
1 sípia gran, 8 calamarcets.
2 bosses de tinta de calamar, 2 dl. de vi blanc.
2 grans d'all, ceba mitjana.
Brou de peix, 400 gr. d'arròs bomba.
Julivert, oli d'oliva, sal, All-oli lleuger.

Laminem molt finament els alls i sofregim.
Quan estiguin els alls daurats afegim la ceba picada molt fina i sofregim 5 minuts fins que transparent.
Afegim la sípia i els calamars, prèviament tallats a daus mitjans i sofregim.
Afegim la meitat del vi i deixem reduir fins que quedi sec.
Afegim la tinta de calamar amb l'arròs i sofregim.
Afegim la resta del vi i deixem que absorbeixi.
Posem el doble de brou que d'arròs i deixem que cogui 15 minuts a foc mitjà
acabem al forn cobrint-lo amb l'all-i-oli molt lleuger i deixant que fi o glas.
Ingredients i elaboració del brou de peix de calder
2 cebes, 3 tomàquets ben vermells i madurs, 1 branca d'api, 1 pastanagues.
1 kg de peix de roca per fer sopa, Diverses caps de gambes lagostineras.
Pebre vermell de bona qualitat, Un raig de vi blanc.

Sofregim les verdures rentades i mal tallades.
Quan estiguin ben ofegades afegim el peix i piquem bé amb l'ajuda d'una de morter.
Quan estigui tot molt picat afegim el pebre vermell i el vi.
Deixem que redueixi i omplim l'olla d'aigua.
Quan comenci a bullir desespumamos.
Deixem bullir unes 2 hores i mitja, si és olla express 1 hora.
Colem tot pel xinès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada