25.1.13

CREMA DE CARXOFES AMB CLOÏSSES I LLAGOSTINS



Ingredients i elaboració

10 carxofes.
10 gambes lagostineras.
200 gr de cloïsses.
Aigua amb gas.
Brou de verdures.
Sal, pebre, oli d'oliva.
1 raig de vi blanc.

Tallem i pelem 2 carxofes fins deixar el cor.
La tallem en grills i fregim fins que estiguin tendres. Reservem.
Tallem i pelem la resta de carxofes i bullim fins que estiguin cuites (uns 15 minuts aprox.)
Traiem i triturem, afegint poc a poc el seu brou de cocció fins a obtenir la textura desitjada ..
Rectifiquem de saó i colem pel xinès.
Posem les gambes pelades i deixem coure a la crema 1 minut.
Posem les cloïsses en aigua amb gas amb sal per netejar-les de sorra.
Les coem al vapor fins que s'obrin.
Per servir posem en un plat de sopa la crema amb un parell de llagostins, 4 cloïsses, 3 trossos de carxofes i la salsa "rouille" amb torrades de pa.

Ingredients i elaboració de la salsa "rouille"

Oli de gira-sol.
1 gra d'all.
1 ou.
3 pebrots escorreguts del piquillo.
2 cullerades de postres de carn de pebrot choricero o de nyores.
Sal.
1 rajolí de vinagre.

Fem un all-i-oli triturant l'ou, sal, el vinagre i l'all.
Afegim l'oli de gira-sol a poc a poc fins que ens quedi ben espès.
Afegim el pebrot choricero i els del piquillo i triturem bé fins barrejar-ho tot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada