25.1.13

MANDONGUILLES DE GAMBES



Ingredients i elaboració

1 quilo de gambes pelades congelats.
10 gambes lagostineras.
200 gr de peix de sopa.
4 llesques de molla de pa de motlle remullada en llet. .
1 ou.
3 grans d'all.
1 ceba de Figueres.
3 tomàquets madurs triturats i colats.
Un raig de vi blanc, Un raig de cognac.
1 pebre de caiena.
Sal, oli d'oliva, pebre, farina, 2 cullerades de pa ratllat.
Julivert picat.

Tallem les gambes congelades i les pelades a ganivet fins que quedin molt petites. Reservem.
Amb el peix de sopa, els caps i pells, les sofregim en oli.
Piquem amb l'ajuda d'una mà de morter.
Afegim un rajolí d'Armagnac.
Deixem reduir i posem mig litre d'aigua.
Deixem bullir a foc lent mitja hora.
Colem i reservem.
Posem la molla de pa amb la llet.
Ajuntem amb les gambes tallades i el pa ratllat.
Tallem molt petits 2 gra d'all i el julivert i ajuntem.
Rectifiquem de sal i pebre.
Fem boles, en harinamos i fregim lleument per tots els costats. Reservem.
Per fer la salsa, tallem molt fina la ceba i l'all tallat a làmines molt fines.
Sofregim.
Afegim el vi blanc i deixem reduir.
Afegim el tomàquet triturat i deixem coure fins que quedi sec.
Afegim el brou de peix i marisc reservat i deixem coure a foc lent que vagi reduint una mitja hora.
Afegim les mandonguilles i deixem coure lentament 20 minuts.
Deixem reposar abans de servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada