29.1.13

MANDONGUILLES FARCIDES DE FORMATGE I SOBRASSADA


Ingredients i elaboració

500 gr de carn picada mixta
2 grans d'all.
Julivert picat.
Sal, pebre, oli d'oliva.
1 ou.
2 cullerades de pa ratllat.
2 llesques de pa de motlle remullada en llet.
Farina.
Sobrassada de Mallorca de bona qualitat.
Formatge tranchetes.
Gírgoles senceres.
Per a la salsa
2 cebes de Figueres.
Vi negre.
3 tomàquets triturats i colats.
½ litre de brou de carn.
1 cullerada de concentrat de tomàquet.
Una mica de safrà.

Fem la preparació de la carn amb l'all picat, el julivert, sal, pebre, l'ou, la molla de pa remullada i el pa ratllat. Barregem tot .
Partim cada tall de tranchete en 4 parts i posem una mica de sobrassada al mig.
La tanquem formant un paquetet.
Formem les mandonguilles fent un lloc al mig per posar el paquet de formatge amb sobrassada.
Agafem més carn per tancar la bola.
Quan les tinguem totes les passem per farina i fregim per tot arreu. Reservem.
Per fer la salsa sofregim la ceba tallada petita.
Afegim els tomàquets triturats.
Quan quedi sec afegim el concentrat de tomàquet juntament les mandonguilles.
Reguem amb un raig de vi negre i deixem que redueixi.
Afegim el brou de carn bullint i deixem que bulli uns 20 minuts a foc lent.
Quan faltin 10 minuts trobem les gírgoles saltades prèviament en oli junt el safrà.
Apaguem, deixem reposar i servim calent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada