29.1.13

PASTA CASOLANA DE REMOLATXA AMB SALSA DE RICOTTA I TOMÀQUETS SECS


Ingredients i elaboració per a la salsa per a 4 persones

250 gr de formatge ricotta.
50 gr de tomàquets secs confitats en oli.
Rukula.
Pinyons torrats.
2 cebes de figueres.
1 gra d'all gran picat.
Unes quantes fulles d'alfàbrega.

Tallem la ceba molt petita i confiteu en oli a foc lent fins que ens quedi un color marró fosc.
Quan estigui gairebé afegim l'all i deixem al foc uns 10 minuts més.
Torrem els pinyons a part en una paella amb molt poc oli i reservem.
Piquem amb el ganivet molt petit els tomàquets amb l'alfàbrega i ajuntem amb el formatge ricotta.
Servim la pasta calenta amb la barreja de ricotta, la ceba confitada, rukula per sobre i els pinyons torrats.

Ingredients i elaboració per a la pasta fresca

300 gr de farina.
2 ous.
5 gr de sal.
50 gr de puré de remolatxa.

S'ajunten tots els ingredients i es pasten el just per lligar-los.
Reservem tapat amb un drap 30 minuts a la nevera.
Estirem amb la màquina de fer pasta i formem tagliatelle, parpadelles, espaghetis .... (El que preferim)
Posem una olla amb aigua, sal i un raig d'oli i portem a ebullició.
Bullim menys d'1 minut.
Traiem, refresquem amb aigua freda i deixem assecar.
Per conservar posem una mica d'oli i tapem.
les mandonguilles.
Reguem amb un raig de vi negre i deixem que redueixi.
Afegim el brou de carn bullint i deixem que bulli uns 20 minuts a foc lent.
Quan faltin 10 minuts trobem les gírgoles saltades prèviament en oli junt el safrà.
Apaguem, deixem reposar i servim calent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada