23.1.13

QUICHE DE BOLETS I BOTIFARRA NEGRA



Ingredients per a la massa
200 gr de farina.
Mitjana culleradeta de cafè de sal.
100 gr de mantega tallada a quadradets.
1 ou gran.
Una mica de sucre.

Ingredients per al farciment
200 gr de xampinyons
20 gr de bolets variats deshidratades.
200 gr de crema de llet per cuinar.
150 gr de llet.
Formatge ratllat per gratinar.
3 ous grans.
1 botifarra negra de 200 gr.

Elaboració:

Per fer la massa posem en un bol la farina i anem incorporant la mantega a poc a poc treballant amb la punta dels dits.
Incorporem l'ou i treballem la massa el just perquè formi una bola.
Deixem reposar uns 20 minuts a la nevera.
Traiem i estirem amb l'ajuda d'un corró treballant únicament en una sola direcció i col · loquem en un motlle ajustant a la seva forma.
Deixem reposar uns minuts i posem al forn preescalfat a 180 graus uns 10 minuts
traiem i reservem.

Per al farciment rentem i tallem els xampinyons a 1/8 i sofregim en oli.
Quan estiguin ben cuits posem el vi de xerès, deixem reduir i traiem del foc. Reservem.
Posem els bolets deshidratades en la llet i la crema de llet i posem a foc lent sense que arribi a bullir.
Quan ens ha agafat tot el sabor i color dels bolets apartem i deixem refredar.
Batem els ous, la sal, incorporem a la barreja juntament els xampinyons reservats.
Posem aquesta barreja en l'interior de la pasta brisa i posem al forn una mitja hora amb el forn a 180 graus.
Pelem la botifarra i tallem en rodanxes d'uns 2 cm.
Quan comenci a coagular el farcits disposem bé per sobre.
Quan faltin 10 minuts posem el formatge ratllat i deixem gratinar.
Traiem deixem reposar una mica i servim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada