23.1.13

RISSOTO DE CARXOFES



Ingredients i elaboració:

2 cebes mitjanes de Figueres.
20 grams de mantega.
6 carxofes.
200 grams d'arròs arborio o arròs per Rissoto.
30 cl. de crema de llet.
20 grams de formatge parmesà.
Un rajolí de vi blanc, sal, oli d'oliva.
1 litre de brou de verdures.

Sofregim la ceba tallada molt fina a foc lent fins que quedi fosca sense cremar-se.
Pelem les carxofes deixant el cor i les bullim a partir del brou fred.
Un cop cuites les tallem a quarts i reservem l'aigua que la utilitzarem per a la cocció del Rissoto.
Afegim la mantega a la ceba, les carxofes, l'arròs i el vi blanc.
Anem remenant i anem afegint el brou de la cocció de les carxofes poc a poc a mesura que es vagi consumint afegim més.
L'arròs trigarà uns 15 minuts a coure. Traiem del foc.
En un bol barregem la crema de llet amb el parmesà recent ratllat i afegim l'arròs fora del foc barrejant bé.
Servim immediatament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada