29.1.13

TRUITA DE PATATES I CEBA AMB TAGLIATELLE AL NERO DI SEPIA I GAMBES


Ingredients i elaboració

4 patates mitjanes "mona llisa"
1 ceba gran de Figueres.
100 gr de tagliatelle a la tinta de sípia bullits.
8 gambes lagostineras.
Sal, oli d'oliva.
50 cl de llet.
4 o 5 ous.

Pelem i rentem les patates.
Les tallem a fines rodanxes.
Tallem la ceba a petites julianas.
Sofregim tot a foc mitjà fins que la patata estigui ben cuita. Reservem.
Bullim els tagliatelle tal com ens indica el fabricant. Reservem.
Pelem les gambes.
Amb els caps i closques les sofregim bé en oli i piquem fins a fer puré.
Afegim la llet i quan arrenqui el bull apartem.
Triturem i colem pel xinès.
Batem els ous i ajuntem amb el brou de les gambes. Rectifiquem de saó.
Ho ajuntem tot amb les patates, la ceba i els tagliatelle.
Sofregim les gambes en un bon chorretón d'oli amb l'all laminat ben fi. Traiem tot i reservem.
En el mateix oli posem tota la barreja amb les gambes ben col · locades i baixem el foc i tapem.
Quan hagi coagulat donem la volta i deixem fins que estigui ben cuita.
Servim tèbia amb uns brots de mesclum i rúkula de guarnició i un bon vi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada