14.2.13

CREMA CATALANA CREMADA AMB MADUIXES CONFITADES


Ingredients i elaboració per a 8 cremes

1 litre de llet.
240 gr de sucre.
8 rovells d'ou.
35 gr de maizena.
1 pell de canyella.
1 pell de taronja.
1 branca de canyella.
Sucre per empolvorar les cremes.

Posem la llet a escalfar, reservant 50 cl per diluir amb la maizena, amb les pells de taronja, llimona i la canyella. (A la carta perquè infusione )
En un bol posem els 50 cl de llet, la maizena, les 8 rovells d'ou i el sucre.
Remenem per no fer grumolls.
Quan la llet arrenqui el bull retirem les pells de cítrics i la canyella i sense parar de remenar al foc afegim la barreja.
Remenem fins que torni a bullir i retirem del foc.
Posem crema a cada terrina amb unes quantes maduixes confitades i deixem refredar.
Quan s'hagi de menjar es posa sucre i es crema amb un bufador de pastisseria o una pala de cremar cremes catalanes.

Ingredients i elaboració per les maduixes confitades

½ quilo de maduixes
250 gr de sucre
El suc d'1 llimona

Tallem a les maduixes la cua.
Les rentem i assequem,
Les trossegem i ajuntem amb el sucre i el suc de llimona i deixem reposar uns 15 minuts.
Posem a foc molt suau 1 hora més o menys.
Apartem i deixem refredar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada