5.2.13

HAMBURGUESES MINI AMB SALSA PICANT DE TOMÀQUET I CEBA CONFITADA



Ingredients i Elaboració

250 gr de carn picada mixta.
Una mica de molla de pa remullada en llet.
1 gra d'all.
1 ou sencer.
2 Cebes Grans de Figueres.
Mini panets d'hamburgueses.
Sal, Oli d'Oliva.

Per realitzar la ceba confitada, la pelem i tallem la molt petita, i sofregim a foc mitjà baix fins que agafi color daurat fosc.
Ajuntem la carn, la molla de pa remullada, l'ou, el gra d'all picat, la sal i pebre.
Formem mini-hamburgueses.
Les fem a la planxa oa la paella pels dos costats, que quedin al punt.
Obrim el pa d'hamburguesa, el torrem lleugerament i posem pels dos costats chutney de tomàquet, l'hamburguesa calenta i a sobre la ceba confitada.
Posem a sobre l'altra meitat de pa i clavem sense escuradents.
Servim immediatament.


Ingredients i elaboració del chutney

1 quilo de tomàquets madurs.
1 ceba gran de figueres.
Mig got de vinagre de poma.
Mitjana poma golden.
2 cullerades de sucre morè.
Sal, pebre.
Safrà en brins.
Una culleradeta de cafè de cardanomo.
Una culleradeta de cafè de canyella en pols.
4 claus d'olor.
2 pebres de caiena.

Escaldem els tomàquets 30 segons, traiem la pell i les llavors.
Els tallem a daus petits.
Piquem la ceba ben petita i coem juntament el tomàquet i la poma i la resta d'ingredients i espècies.
Es deixa coure a foc lent i anem remenant per evitar que el sucre s'enganxi.
És important que es faci a foc ben lent.
Es deixa coure fins que les verdures estiguin cuites i es formi una salsa densa però no seca.
Ideal per acompanyar i amanir carns.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada