12.2.13

MOUSAKA GRATINADA


Ingredients i elaboració
3 albergínies mitjanes
3 patates mitjanes.
½ kg. de carn picada vedella.
Sal / pebre / orenga / farigola / un raig de vi negre / 500 gr. de tomàquet triturat.
2 cebes mitjanes de Figueres / 3 grans d'all
1 nou de mantega / 2 cullerada de farina / 1 litre de llet.
Formatge emmental ratllat.

Tallem les albergínies i les patates en fines rodanxes i posem al forn al forn preescalfat a 250 graus 10 minuts. Reservem.
Ofeguem la ceba tallada a fines rodanxes amb l'all picat uns 2 minuts.
Afegim la carn, el tomàquet, les herbes, el vi negre i deixem coure una mitja hora.
Fem una betxamel espessa ofegant la mantega amb la farina i anar afegint la llet calenta poc a poc.
Posem en una safata de forn fem una capa de patates i albergínies i posem sobre la meitat de la carn.
Posem una altra capa d'albergínies amb la resta de la carn.
Posem la betxamel que cobreixi tota la safata. Posem el formatge emmental ratllat i posem al forn preescalfat a 200 graus uns 30 minuts.
Deixem reposar abans de servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada