5.3.13

LASANYA A LA BOLONYESA



Ingredients per a 8 persones

20 plaques de lasanya.
½ kg. De carn de boví i de porc barrejada.
1 ceba mitjana de Figueres.
3 pastanagues.
½ kg. De tomàquets ben vermells i carnosos.
Sal, pebre negre, orenga, nou moscada.
½ litre de llet.
2 cullerades plenes soperes de farina.
2 nous de mantega.
Oli d'oliva.
Formatge ratllat per gratinar.

Elaboració

Sofregim la ceba tallada molt petita.
Afegim les pastanagues ratllades amb pell.
Afegim la carn i sofregim bé.
Afegim el tomàquet triturat i colat pel xinès.
Deixem sofregir fins que quedi ben sec.
Fem una beixamel sofregint la mantega amb la farina i afegint la llet calenta poc a poc sense deixar de remenar.
Afegim un parell de cullerots d'aquesta betxamel a la carn i remenem bé.
Bullim les plaques de lasanya tal com indica el fabricant.
Posem una capa de betxamel en el fons de la safata.
Posem les plaques de lasanya.
Posem la meitat de la carn.
Cobrim amb més capes de lasanya.
Tirem la resta de la carn.
Acabem amb plaques de lasanya. Cobrim de betxamel i posem formatge per gratinar.
Gratinem a màxima potència fins que quedi al nostre gust.
Deixem reposar uns 20 minuts abans de servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada