12.3.13

PAELLA MIXTA



Ingredients i elaboració

1 tassa de cafè d'arròs per persona.
Un bon brou vermell de peix.
Un parell de gambes per persona.
Musclos, Cloïsses, Calamars o / i sípia.
Costella de porc, Aletes de pollastre o pollastre trossejat petit.
Una picada d'all i julivert.
1 ceba de figueres, 1 pebrot vermell.
1 parell de grapats de pèsols congelats.
2 tomàquets canaris bé vermells i carnosos.
2 cullerades de cafè de concentrat de tomàquet.
Un raig de vi blanc.
½ cullerada de cafè de pebre vermell de bona qualitat.
Una mica de safrà.

Coem les costelles en aigua mitja hora que quedin tendres. Reservem.
Traiem els caps de les gambes (les aprofitarem per fer el brou)
Els musclos i les cloïsses els fem en una cassola a part.
Sofregim les gambes a la paella volta i volta. Traiem i reservem.
Sofregim la ceba i quan ens comenci a agafar color afegim el pebrot vermell tallat a quadrets.
Afegim les aletes i sofregim.
Quan estigui fet afegim el tomàquet triturat i la costella de porc reservada.
Quan estigui sofregit i sec posem el pebre vermell i el vi blanc i deixem que s'evapori.
Posem el concentrat de tomàquet.
Posem el calamar, sèpia i deixem un parell de minuts remenant.
Afegim l'arròs i donem voltes perquè s'impregni bé de sofregit.
Posem el brou de peix (una mica més del doble d'arròs)
Deixem bullir a foc mitjà uns 14 minuts.
Quan faltin 3 minuts disposem els llagostins ben col · locats.
Posem una picada d'all, julivert i safrà i deixem 1 minut.
Deixem reposar uns 10 minuts fins que l'arròs estigui sec.

Ingredients i elaboració del brou de peix

1 ceba, 2 pastanagues, 2 tomàquets vermells, 1 raig de vi blanc, 1 mica de pebre vermell.
Els caps de les gambes que farem servir per a la paella.
150 gr de peix per fer sopa.

Rentem totes les verdures i les mal tallem.
Les sofregim en una mica oli d'oli ben calent.
Quan estigui ben picada i se'ns comenci a agafar posem tot el peix junt els caps de les gambes i sofregim picant bé fins que ens quedi un puré.
Afegim el pebre vermell i un raig de vi blanc.
Quan s'evapori el vi posem uns 1 ½ litre d'aigua més o menys i deixem que bulli una mitja hora com a mínim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada