12.3.13

TIRAMISÚ DE TORRÓ DE XIXONA



Variant del tradicional tiramisú italià en què la barreja de l'exquisit sabor del torró juntament la suavitat que ens donarà el formatge mascarpone ens proporcionarà un resultat realment sorprenent.

Ingredients i elaboració

Bescuits tipus melindros.
4 clares d'ou.
4 rovells.
120 gr. De sucre.
400 gr. De formatge mascarpone.
200 gr. de torró tou de xixona.
175 ml de cafè.
200 gr. de xocolata negra en pastilla.
Cacau en pols.
Licor amareto (licor d'ametlla amarga)

ELABORACIÓ

Preparem un bon cafè de qualitat i deixem refredar.
En un bol gran batem els rovells amb el sucre fins blanquejar.
Afegim el torró el més esqueixat que puguem.
Anem afegint poc a poc el mascarpone i finalment les clares muntades recent batudes perquè no se'ns baixin.
En un motlle rectangular (també es pot fer directament en motlles o copes individuals) posem una capa de melindros, que empaparem amb licor i cafè (que ja estarà fred) el cobrim amb una capa que crema mascarpone.
Ratllem amb un ratllador gruixut xocolata i posem per sobre de la crema.
Posem una altra capa de melindros i tornem a amarar de cafè i licor amareto.
Acabem amb una capa de crema de formatge i cacau en pols empolvorat per sobre.

Ha de reposar a partir de 3 hores perquè agafi consistència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada