23.4.13

ARRÒS CALDÓS DE LLAMÀNTOL


Ingredients i elaboració per a 4 persones

1 llamàntol.
Un bon brou de peix de calder.
300 gr d'arròs bomba.
3 tomàquets ben vermells i carnosos.
2 cullerada petites de tomàquet concentrat
1 pebrot vermell, 2 nyores.
1 grapat de pèsols, 1 picada d'all i julivert.
Oli d'oliva, sal, 1 pessic de safrà (no colorant químic)

Tallem els llamàntols en medallons, les pinces les traiem i les colpegem que es trenquin i el cap li donem un tall longitudinal i les sofregim a la paella amb l'oli molt calent un parell de minuts.
Els traiem i en el mateix oli sofregim el pebrot tallat a quadrets. Deixem sofregir un parell de minuts fins que s'estovi i afegim els tomàquets frescos que haurem triturat prèviament i els deixem al foc fins que perdi tota la seva aigua
Afegim el concentrat de tomàquet i una mica de picada d'all i julivert.
Afegim l'arròs i els pèsols congelats i remenem bé que s'impregni bé del sofregit.
Traiem les llavors de les nyores i les posem a escalfar amb el brou de peix just que anem a utilitzar (4 vegades el volum de l'arròs)
Quan s'estovi triturem bé amb la batedora.
Afegim el brou de peix ja calent.
Ho deixem coure uns 12 minuts a foc mig i després ho traiem del foc i deixem reposar 10 minuts més.
Afegim les peces de llamàntols ben disposats a mitja cocció.
Afegim la resta de la picada d'all i julivert amb el safrà quan faltin 2 minuts per apagar el foc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada