16.4.13

BASES PER PIZZA



Ingredients per a 8 racions:
400 grams de farina de força.
25 g llevat de fleca.
2 culleradetes de sucre.
1 culleradeta de sal.
250 ml d'aigua.
50 ml d'oli d'oliva.

preparació:
Posem l'aigua, que estigui temperada, en un bol. Dissolem en ella el llevat i ho deixem reposar uns 5 minuts.
Afegim en aquest ordre: la farina (prèviament tamisada), el sucre, l'oli i la sal finalment.
El barregem bé en el bol i quan estigui ben unit el passem a el taulell.
Empolvorem el taulell amb farina normal i treballem bé la massa fins que no s'enganxi res, afegint farina si cal. La pastem bé almenys durant 10 minuts. Formem una bola.
En un altre bol net fem un chorrín d'oli d'oliva i posem la bola de massa, untant completament amb l'oli. La tapem amb film transparent i la deixem reposar fins que almenys dobli el seu volum.
Passat el temps necessari, veurem com ha augmentat fins a duplicar el seu volum, de manera que el bol on el col · loquem ha de ser gran o fons, perquè no es desbordi en fermentar.
La col · loquem damunt del taulell, i amb el palmell de la mà i començant pel centre anem estirant, deixant una lleugera elevació al llarg de tot el perímetre.
Col · loquem la massa sobre un paper de forn i queda llesta per omplir al nostre gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada