22.4.13

CARXOFES AMB CALAMARS


Ingredients i elaboració

1 quilo de carxofes.
600 gr de calamars.
½ quilo de ceba de figueres.
1 raig de vi blanc.
200 gr de peix de sopa.
1 branca de canyella.
Sal, oli d'oliva, pebre.

Fem un fumet sofregint una ceba.
Quan ha agafat color afegim el peix.
Triturem bé i afegim 1 litre d'aigua més o menys.
Deixem bullir 20 minuts a foc lent.
Retirem, colem i reservem.

Deshojamos les carxofes i les tallem fins deixar el cor.
Les tallem a grills i fregim en força oli fins que agafin color.
Posem en paper absorbent i reservem

Tallem tota la ceba en juliana.
La sofregim en una cassola, juntament la canyella, lentament que vagi agafant color.
Anem afegint petites dosis de fumet perquè no es cremi.
Quan estigui ben fosca ja estarà.

Netegem els calamars bé.
Els tallem en anelles i amb les potetes afegim a la ceba.
Deixem que es coguin uns minuts.
Afegim les carxofes amb el brou suficient perquè cobreixi i deixem coure uns 10 minuts lentament.
Deixem reposar uns minuts i servim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada