29.4.13

PASTÍS TATIN




ingredients:
  Massa:
• 150gr. farina
• 1 rovell d'ou
• 75gr. mantega
• 20gr. sucre
• 1c.s aigua

farciment:
• 1 kg. poma
• 100gr. sucre
• 30gr. mantega
Caramel de mantega:
• 100gr. sucre
• 40gr. mantega

Preparació:
Primer tamisem la farina sobre la superfície de treball formant un volcà. Col · loquem la mantega en pomada. I amassem amb la punta dels dits fins a obtenir "molles". Afegim el sucre i ho barregem. Incorporem l'ou i barregem bé tots els ingredients barrejant a poc a poc la farina.
Hem d'obtenir una massa desigual que se'ns desenganxi de les mans amb facilitat. Si l'ou no és gran podeu afegir un parell de cullerades d'aigua. Quan estigui ben pastada ajunteu la massa i feu una bola. Embolicar en film i la guardeu a la nevera per espai d'una hora.
Peleu les pomes i treure el cor. Després les partiu a quarts. Col · locar la mantega i el sucre en una paella adequada per poder ficar-la al forn amb posterioritat.
Escalfar al foc mitjà fins que s'ajuntin bé els ingredients. Disposar els grills de poma estrets a la paella sense que quedin buits. Haurem de donar la volta al pastís, per tant cal organitzar la poma de manera que cobreixi tota la superfície.

Deixar la paella a foc lent durant uns 35 a 40 minuts o fins que la poma s'estovi, el caramel es dauri i s'evapori l'excés de líquid.
Anar ruixant la poma amb el seu suc de manera que es caramel · litzi la part superior també. Preescalfeu el forn a 190 º C.
Estendre la massa formant un disc que cobreixi tot el motlle. Col · locar la massa sobre la poma pressionant les vores cap avall.
Coure al forn durant 25 a 30 minuts o fins que la massa es dauri i es cogui. Treure del forn i deixar-la reposar 5 minuts abans de donar-li la volta. Si algun tros s'ha quedat enganxat, rascar i tornar-lo a col · locar al buit que ha deixat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada