10.10.13

BACALLÀ CONFITAT AMB MONIATO CREMÓS I BOLETS DE TEMPORADA


Ingredients i elaboració per a 4 persones

4 trossos de bacallà de 200 gr ( dessalat ja en el seu punt de sal )
3 moniatos mitjans .
400 ml de crema de llet per cuinar .
200 gr de bolets de temporada , que siguin rígides ( rossinyols , rovellons , ou de reig ... )
1 rajolí de cervesa .
Sal , pebre , oli d'oliva , oli de gira-sol .

Rostim els moniatos , empastifats d'oli i sal , al forn pre escalfat a 200 graus embolicats de paper d'alumini .
Han d'estar uns 40 minuts fins que estiguin cuits .
Deixem refredar .
Pelem trossegem i posem en un cassó amb la crema de llet , sal i pebre .
Quan bulli uns minuts a foc lent , retirem del foc i triturem bé amb la batedora .
Reservem al bany maria tapat perquè es mantingui calent .
Confitem el bacallà amb la pell cap avall , submergit en oli de gira-sol .
Ha d'estar amb el foc molt baix . Ho deixarem uns 10 minuts i retirem del foc .
Reservem .
Netegem bé els bolets de terra .
Les al forn a 220 graus 10 minuts .
Posem un doll de cervesa i posem 3 minuts més .
Fem una pil pil amb la gelatina del bacallà al foc molt baix i afegint poc a poc l'oli d'haver confitat sense parar de remenar.

Per muntar el plat posem una base de cremós de moniato .
A sobre una ració de bacallà calent .
Al voltant dels bolets clavades al moniato .
A sobre el pil pil i una emulsió del suc dels bolets amb oli d'oliva .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada