29.10.13

CONILL A LA XOCOLATA


Recepta originària de la Ribagorça . De la franja entre Catalunya i Aragó . Originalment es feia amb llebre i era típic fer salses amb xocolata per a carns de caça per contrarestar el fort gust de la carn amb la dolçor delicat de la xocolata .


Ingredients i elaboració per a 4 persones

1 conill tallat a trossos mitjans .
100 gr de bacon .
4 grans d'all pelats .
Una mica de safrà .
1 grapat d'ametlla crua .
10 gr de xocolata fondant .
100 ml de vi blanc.
Oli d'oliva , sal , pebre .
500 ml de brou d'au .
1 culleradeta petita de concentrat de carn .

Salem els trossos de conill i els sofregim a la cassola per els 2 costats .
Afegim el bacó .
Quan estigui tot sofregit afegim el vi i deixem que s'evapori l' alcohol .
Fem una picada sofregint en una paella a part el fetge del conill amb les ametlles , el safrà i l'all .
Triturem bé amb una mica de brou i afegim a la picada .
Afegim brou el just amb la xocolata i tapem la cassola .
Deixem coure lentament uns 40 minuts fins que el conill quedi ben tendre .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada