22.10.13

CROQUETES DE PATATES. (LATKES)


Ingredients:

1 kg de patates.
(1 ceba) opcional.
2 ous grans.
Sal i pebre.
Oli per fregir.

Preparació:

Es pelen les patates, es ratllen finament, s'escorren amb aigua freda i s'espremen amb les mans, estrenyent contra l'escorredor el més fort possible, fins que quedin ben seques, per eliminar el midó i evitar que els "latkes" queden endurits.

Es baten lleugerament els ous amb sal, s'afegeixen les patates i es barreja bé. S'escalfa l'oli a la paella i es van tirant cullerades de la barreja. Es aixafa una mica cada latke i es baixa el foc, perquè quedin cuits uniformement per dins.
Quan una banda aquesta torrat, es gira a l'altre. Es retira de la paella i se serveixen molt calents.

Variacions:

Se li poden afegir julivert picat fi. També es pot fer sense ceba.


Que gaudeixin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada