8.10.13

ENSAÏMADA MALLORQUINA DE SOBRASSADA I CARBASSA


Ingredients i elaboració per a una ensaïmada gran

540 gr de farina .
200 ml d'aigua .
15 gr de llevat fresc .
2 ous mitjans .
1 cullerada de postres de sal .
100 gr de sucre .
75 gr de saïm ( llard de porc )
200 gr de carbassa pelada trossejada petita .
1 ceba .
100 gr de sobrassada mallorquina de bona qualitat .

Tallem la ceba petita i sofregim a la paella fins que agafi color .
Afegim la carabassa i deixem cuinar fins que estigui ben cuita .
Reservem .

Ajuntem la farina , la sal i el sucre .
Afegim els ous i barregem bé.
Escalfem una mica l'aigua i la diluïm amb el llevat .
Fem una bola homogènia .
Posem en un lloc de la cuina càlid tapat i deixem que dobli el volum ( uns 40 min )
Pastem de nou i fem un rulo ben gran aplanat .
Estenem el saïm per tota la massa i enrotllem bé que quedi un rulo ben atapeït.
Fem la forma de l' ensaïmada posem per sobre trossos esmicolats de carbassa , sobrassada i olives negres sense pinyol .
Posem al forn pre escalfat a 200 graus uns 20 minuts .
Traiem i posem en paper absorbent de cuina per treure-li l'excés de greix .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada