22.10.13

FRICANDÓ DE VEDELLA AMB BOLETS DE TEMPORADA


El fricandó és d'origen occità i el seu origen semàntic ve de la paraula fricar , que significa fregir

Ingredients i elaboració per a 6 persones

1 Kg de carn tallada per fer fricandó .
10 gr . de moixernons secs .
300 gr . de rovellons .
2 pastanagues mitjanes .
1 ceba gran de figueres .
3 tomàquets ben vermells i madurs .
1 raig de vi negre .
Oli d'oliva , sal , pebre .
2 cullerades de postres de pebre vermell .
Farina .

Posem en remull els bolets secs amb l'aigua justa per després fer el guisat i posem a escalfar sense que arribi a bullir .
Fem un sofregit amb la ceba tallada molt petita i les pastanagues ratllades .
Afegim el tomàquet triturat i colat pel xinès i deixem que sofregeixi bé fins que perdi tota la seva aigua .
Afegim el pebre vermell i el raig de vi i deixem que s'assequi .
Afegim els rovellons ja nets de terra i trossejats i sofregim .
Anem afegint de poc a poc el brou dels bolets a mesura que es vagi consumint .
Salem els trossos de carn i els passem per farina i els fregim en una paella a part .
Els afegim ja fregits en el sofregit i cobrim el just sense excedir-nos amb l'aigua amb els bolets .
Deixem 10 minuts que faci xup - xup i deixem reposar un dia sencer perquè el guisat amalgami tots els sabors de la carn i els bolets .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada