24.10.13

MELMELADA

Ingredients:
- 1/4 part orellanes o panses
- 2/4 parts poma o pera
- 1/4 part maduixes o mores o cireres o taronja o préssec o albercocs, o poma...(fruita de temporada)
- Agar Agar
- Kuzu o Maicena o Arrurruz (farina de blat de moro, espessant)
- Pessic de sal
- Opcional: Ratlladura llimona o taronja.

Elaboració:

-Pelem les pomes i/o peres i les tallem a trossos petits, també la fruita que haguem escollit.
-Posem a la cassola la fruita seca, la fruita fresca, sal i la ratlladura i afegir dos/tres dits d'aigua i encendre el fog.
-Quan comenci a bullir, tapar i posar una placa difusora i deixar-ho un hora aprox. A fog mig, compte que la fruita no s'enganxi al fons de la cassola, si cal afegirem aigua.
-Si al cap d'un hora encara queda molt de líquid seguirem la cocció però sense tapa perquè s'evapori.
-Afegirem els flocs d'Agar Agar, prèviament remullats durant uns minuts, i remourem durant uns 10 minuts.
-Diluirem en una mica d'aigua freda 1 cull sopera de kuzu (o maicena) i ho afegirem a la melmelada per donar-li cremositat, remourem uns dos minuts.
-Deixar reposar la melmelada, embotar-la i bullir 20 minuts el pot tancat per que es conservi al buit o si es per consumir aviat doncs a la nevera.

* Si la volem més dolcaça afegirem melassa al gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada