29.10.13

MENJAR BLANC DE REUS


Postres molt típic de les comarques de Tarragona i molt tradicional .
Es remunta , el seu origen a l'edat mitjana quan s'aprofitaven els excessos d'ametlla en els anys que la collita era molt bona


Ingredients i elaboració

1 litre de llet sencera .
200 gr d'ametlla crua .
220 gr de sucre .
1 branca de canyella .
1 tros de llimona en closca .
1 tros de taronja en closca .
100 gr de maizena .
Crocant .

Posem a escalfar a foc suau la llet amb la canyella , les pells de llimona , taronja i les ametlles .
Quan arrenqui el bull posem el sucre i remenem bé que es dissolgui tota .
Apartem del foc i deixem refredar .
Fiquem a la nevera 1 dia sencer .
L'endemà , vam treure les pells i la canyella i triturem tot bé.
Colem pel xinès .
Apartem una mica de llet d'ametlles i la diluïm amb la maizena .
La resta la portem de nou a ebullició .
Quan bulli afegim sense parar de remoure la barreja de maizena amb llet que quedi ben espessa .
Posem en motlles o flameres i deixem refredar .
Traiem del motlle i decorar amb crocant i una fulla de menta .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada