8.10.13

ROMESCADA DE PEIX I MARISC DE TARRAGONA


Ingredients i elaboració per a 4 persones

4 rodanxes de rap .
4 rodanxes de lluç .
4 gambes .
4 escamarlans .
20 musclos .
1 llamàntol .
2 cebes tallada petita .
4 tomàquets triturats .
Sal , pebre , oli d'oliva .

Salem el peix i el en harinamos .
Sofregim en una cassola per els 2 costats .
Retirem i reservem .
En el mateix oli sofregim els escamarlans el llamàntol trossejat i les gambes sense el cap.
Retirem i reservem .
Coem al vapor els musclos fins que s'obrin .
Les traiem una pela i reservem .
Amb el mateix oli sofregim la ceba amb 2 grans d'all laminats .
Afegim els tomàquets triturats i deixem que sofregeixi bé.
Sofregim els caps de les gambes i les piquem amb l'ajuda d'una mà de morter .
Afegim 1 litre d'aigua i deixem bullir 20 minuts .
Triturem i colem pel xinès .
Posem tot el peix i marisc ben posat a la cassola .
Posem el romesco per sobre i el brou dels caps de gambes .
Deixem que faci xup - xup 5 minuts i retirem .
Si es desitja es pot setinar al forn uns minuts .

Ingredients i elaboració de la salsa romesco

4 nyores , 20 gr . d'avellanes , 30 gr . d'ametlles .
1 cabeça d'alls , 4 tomàquets madurs ben vermells .
4 llesques de pa , oli d'oliva verge extra , vinagre de xerès , sal

Per fer la salsa posem al forn preescalfat a 180 graus les avellanes , les ametlles , el cap d'alls partida per la meitat , els tomàquets i el pa ia mesura que es vagin torrant anem traient .
Posem una mitja hora les nyores en remull en aigua tèbia .
Triturem els ingredients del forn i afegim les nyores estovades . Colem pel xinès .
El que ens quedi posem l'oli d'oliva a poc a poc com si fos una maionesa .
Si queda molt espès li posarem aigua del remull de les nyores . Posem un rajolí de vinagre i acabem de batre. Deixem refredar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada