28.10.13

VARENIKES O PIROGUI




Ingredients :

Massa :
400 gr de farina ( jo faig ús de blat ecològica ) aproximadament .
1 ou
1 mica de sal .
1/2 tassa d'aigua , aprox .

Farciment .

1 kg de patates .
1 ceba picada i fregida en oli ( o greix de pollastre )
sal i pebre a gust .

Per servir com a salsa :

1 ceba fregida en oli .

Preparació :

Peleu les patates , tallar-les a trossos i posar-les a bullir en aigua amb sal . Mentre es prepara la massa :
Es col · loca la farina en la mesada en forma de corona i en el centre es posa un ou batut amb l'aigua i la sal .
Conformar una massa que resulti tova ( i no s'enganxi ) , estirar-la amb el palote del gruix de les tapes d'empanades i tallar discos .
Ofegar la ceba picada en oli .

Quan les patates estan cuites , colar-les i fer un puré amb sal i pebre a gust , afegir la ceba picada i rehagoda en oli .
Omplir els discos amb el puré , i tancar amb repulgo , amb rodeta dentada , amb forquilla ....

Posar-los a cuinar en una olla gran amb abundant aigua salada bullint . Sense que es vessi l'aigua . Quan els varenikes / piroguis pugen , baixar-los amb una cullera fins que estiguin cuits .

Colar-los i servir-los sols, amb mantega , amb formatge ratllat i mantega , amb salsa de tomàquet o com farem aquí , amb ceba fregida .

Quan estan freds es poden reescalfar en aigua bullint o fregint d'ambdós costats en una paella amb oli o mantega .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada