12.11.13

FAVES A LA CATALANA


Ingredients i elaboració
1 quilo de faves desgranades .
400 gr de botifarra negra catalana de bisbe .
200 gr de cansalada fresca .
Sal , pebre en gra , 1 fulla de llorer , una branca de farigola , una branca de menta .
2 gots de brou d'au o carn , 2 grans d'all .
1 got d'anís o aiguardent .
1 ceba gran de figueres , 3 tomàquets madurs .

Sofregir primer la cansalada tallada a tires fines .
Retirar i reservar .
En el mateix oli sofregim els alls tallats molt petits .
Abans que ens agafi color afegim la ceba tallada en brumoise .
Quan estigui daurada hi afegim el tomàquet triturat i colat .
Deixem sofregir uns 10 minuts fins que quedi sec .
Afegim la cansalada i les faves i ofeguem uns 5 minuts .
Afegim l'anís , totes les herbes , el brou i deixem ofegar 10 minuts per evaporar l'alcohol .
S'afegeix la botifarra negra sencera , tapem i deixem coure 20 minuts més .
Traiem la botifarra i reservem .
Guisem 10 minuts més les faves fins que estiguin tendres .
Deixem mitja hora de repòs .
Traiem les herbes , tallem la botifarra a trossos i afegim al guisat i servim .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada