9.12.13

BACALLÀ AMB SALSA DE ORELLANES



Ingredients i elaboració per a 6 persones

6 trossos de bacallà gruixuts sense espines.
100 grams d'orellanes secs d'albercoc.
El suc i la ratlladura de 2 taronges.
Abundant oli de gira-sol.
3 tomàquets canaris grans.
1 porro
2 pastanagues.
Sal, pebre, orenga, oli d'oliva.
Una mica de julivert picat.
Posem les orellanes en aigua tèbia a remullar un parell d'hores.
Escorrem bé.
Els tallem a tires i sofregim uns 10 minuts a foc suau.
Ratllem la taronja i reservem.
Exprimim el suc i triturem les orellanes.
Rectifiquem de sal i pebre.
Reservem.
Escaldem els tomàquets 30 segons.
Refredem i traiem la pell.
Partim per la meitat i buidem de llavors.
Submergim en oli de gira-sol i confitem a foc suau 1 hora més o menys .
Retirem i reservem.
Tallem el porro i la pastanaga a julianas molt fines.
Fem en abundant oli d'oliva a foc suau fins que quedi cruixent.
Reservem.
Pel bacallà submergim els lloms en oli de gira-sol a foc molt suau.
A partir que comenci a bombollejar deixem uns 10 minuts.
Retirem i posem en paper de cuina.
Servim el bacallà amb el tomàquet confitat amanit amb sal , pebre i orenga i
dins una pila de porro amb pastanaga.
Al costat el bacallà calent amb un cordó de salsa d'orellanes també calent.
Podem posar per decorar un tros de pell de bacallà cruixent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada