27.1.14

AMANIDA TEX MEX AMB SALSA CESAR



Variant tex mex de la famosa amanida Cèsar mexicana .
En lloc de pollastre li posarem un sofregit tex mex picantito de carn picada i refregit de fesols .
Aquest plat en si ja constitueix com un sol plat equilibrat entre hidrats de carboni , proteïna d'alt valor dietètic i les vitamines de les variades hortalisses que la conformen .

Ingredients i elaboració per a 4 persones .

1 enciam llarg .
Unes fulles de fulla de roure .
2 tomàquets d'amanida .
2 alvocats al punt de maduració .
1 ceba tendra .
1 llauna de blat de moro .
Una mica de formatge cheedar .
Nachos de blat de moro mòlts a la pedra .
200 gr de carn picada de bou .
100 gr de refregit de fesols .
Una mica de chipotle .

Rentem bé els enciams fulla per fulla . Reservem .
Piquem uns pocs nachos amb l'ajuda d'una mà de morter . Reservem .
Tallem a rodanxes els tomàquets , en fines julianas les cebes i els alvocats a daus.
Els ruixem amb suc de llimona perquè no s'oxidi . Reservem .
Sofregim la carn 5 minuts fins que estigui ben cuita .
Afegim chipotle al gust . Rectifiquem de saó .
Afegim en calent el formatge chedar per sobre i deixem refredar .

Per muntar el plat tallem l'enciam molt fina .
Posem un lloc al plat amb un full de roure per decorar .
A sobre una mica de carn freda , ceba tendra , alvocat , rodanxes de tomàquet assaonats , blat de moro , els nachos picats , clavem nachos sencers i per sobre la salsa Cèsar .

SALSA CESAR
El suc de mitja llimona
2 anxoves .
Una mica de salsa Perrins ( worcesthire )
1 gra d'all , 1 ou .
Oli d'oliva verge , Pebre sal , vinagre .

Trossegem les anxoves amb un all sense germen picat molt finament , pebre i unes gotes de salsa Perrins i el suc de llimona .
Fem una maionesa amb l'ou , sal i una mica de vinagre .
Triturem bé amb la batedora i afegim l'oli en fil fins que emulsioni .
Ha de quedar un Emulsió lleugera i cremosa .
Ajuntem amb la resta d'ingredients .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada