27.1.14

BACALLÀ AL PIL - PIL AMB PATATES TORNEJADES AL ROMANÍ



Ingredients i elaboració per a 4 persones

4 trossos de bacallà d'uns 250 gr . Cada 1 .
200 gr . De cloïsses .
Oli de gira-sol .
4 grans d'all pelats .
2 pebres cayenas .

Dessalem el bacallà 3 dies a la nevera canviant l'aigua diàriament .
Escorrem i assequem bé i col · loquem en un recipient per confitar amb la pell cap avall i cobrint d'oli fred fins que quedi totalment submergit .
Confitem a baixa temperatura de 8 a 10 minuts a partir de que l'oli comenci a bombollejar .
Reservem una mica d'oli per daurar els alls i la caiena a foc no molt alt .
Traiem el bacallà i separem l'oli de la gelatina blanca que s'ha desprès la pell del bacallà .
Posem al foc mig i anem incorporant l'oli de sofregir els alls encara calenta molt poc a poc i sense deixar de batre fins que emulsioni .
Afegim els trossos de bacallà juntament amb el pil - pil el just que s'escalfi i servim amb 3 patates .

Ingredients i elaboració de les patates tornejades

12 patates baby .
2 grans d'all .
1 raig de vi blanc.
Oli d'oliva , sal .
Una culleradeta de cafè de romaní sec .

Pelem i torneamos les patates de manera que ens quedin 6 costats el més iguals possibles i que acabin en 2 puntes .
Les bullim en abundant aigua amb sal fins que estiguin cuites .
Escorrem i posem en aigua freda .
Piquem els alls i sofregim .
Abans que ens agafi color posem pas patates escorregudes amb el romaní i sofregim fins que es daurin lleugerament procurant no trencar-les.
Afegim el vi i esperem que s'evapori l' alcohol i apartem del foc .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada