16.1.14

CREMA DE CEBA FORMATGE PARMESÀ


Ingredients i elaboració per a 6 persones

2 kg de ceba de figueres tallades a juliana .
1 nou de mantega .
1 litre de brou d'au .
1 rajolí de crema de llet .
2 patates tallades a fines rodanxes .
50 gr de formatge parmesà ratllat .
1 porro tallat a juliana .
Oli d'oliva , sal , pebre negre .

* Posem la ceba a coure amb una mica d'oli i la mantega i sal .
Deixem coure fins que quedi molt feta.
Afegim les patates i deixem 5 minuts més .
Afegim el brou que cobreixi .
Deixem bullir a foc suau fins que la patata estigui cuita .
Triturem bé i passem per la túrmix per assegurar-nos que ens quedi ben fina .
Afegim el formatge parmesà i batem bé perquè es desfaci .

* Posem el porro en abundant oli a confitar suaument .
Deixem fins que ens quedi cruixent .

* Posem una mica de formatge parmesà estès en una safata de forn amb paper vegetal .
Posem al forn a 190 graus fins que comenci a agafar color .
Traiem i deixem refredar .

* Per servir el plat , posem la crema calenta .
Al mig una mica de cruixent de porro i una teula de formatge parmesà a manera de decoració .
Empolvorem unes llavors de sèsam i servim .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada