16.1.14

FILET DE PORC AMB CROSTA DE MOSTASSA I COMPOTA DE POMA I PERES


Ingredients i elaboració per a 4 persones

1 filet net de greix de porc .
2 cullerades de mostassa en gra .
Unes boles de pebre negre en gra .
Julivert picat .
2 grans d'all picats .
4 fulles d'alfàbrega picades .
1 cullerada d'oli d'oliva verge extra .
2 peres
2 illes .
1 ceba de figueres tallada a juliana .
100 ml d'aigua .
50 ml de vi blanc.
1 branca de canyella .
L'escorça d'1 llimona .
4 cullerades soperes de sucre .

* Primer fem la compota .
Posem l'aigua , el vi , la pell de llimona i la branca de canyella a coure 5 minuts a foc suau .
Pelem la fruita , traiem l'os i trossegem .
Afegim l'aigua bullint i deixem coure 15 minuts fins que la fruita estigui cuita .
Traiem escorrem i triturem amb la batedora .

* Coem la ceba en la mantega amb una mica de sal .
Deixem coure lentament fins que estiguin confitades .
Barregem amb la compota .

* Fem la crosta del filet .
Primer piquem bé el pebre en gra amb sal en un morter .
Afegim l'all picat , la mostassa , el julivert i alfàbrega picats 2 .
Piquem tot bé.
Afegim la cullerada d'oli d'oliva verge .
Tota aquesta barreja la distribuïm bé per tot el filet .
Posem en una safata apta per al forn .
Posem al forn a 250 graus uns 12 minuts ( el forn ha d'estar pre escalfat )

* Per servir , Trinxem el filet a medallons i posem al costat la compota i de guarnició una mica de verdura saltada .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada