23.1.14

MANDONGUILLES FARCIDES DE FORMATGE I SOBRASSADA



Ingredients i elaboració per a 6 persones

500 gr de carn picada mixta
2 grans d'all .
Julivert picat .
Sal , pebre , oli d'oliva .
1 ou .
2 cullerades de pa ratllat .
2 llesques de pa de motlle remullada en llet .
Farina .
Sobrassada de Mallorca de bona qualitat .
Formatge manxec .
Gírgoles senceres .
Un grapat de pèsols .
Per a la salsa
3 porros .
Vi negre .
3 tomàquets triturats i colats .
½ litre de brou d'au .
1 cullerada de concentrat de tomàquet .
Una mica de safrà .

Fem la preparació de la carn amb l'all picat , el julivert , sal , pebre , l'ou , la molla de pa remullada i el pa ratllat . Barregem tot bé.
Formem les mandonguilles .
Posem una mica de sobrassada al mig amb un trosset de formatge manxec .
Agafem més carn per tancar la bola .
Procurar prémer bé perquè no surti el farcit al cuinar-les.
Quan les tinguem totes les passem per farina i fregiu per tot arreu. Reservem .
Per fer la salsa sofregim el porro tallat a rodanxes .
Afegim el brou i deixem bullir uns 5 minuts .
Triturem bé i reservem .
Sofregim a part els tomàquets triturats i colats .
Quan quedi sec afegim el concentrat de tomàquet amb les mandonguilles .
Reguem amb un raig de vi negre i deixem que redueixi .
Afegim el brou dels porros calenta i deixem que bulli uns 20 minuts a foc lent .
Afegim els pèsols .
Quan faltin 10 minuts tirem les gírgoles saltejades prèviament en una mica d'oli .
Afegim en l'últim moment el safrà .
Apaguem , deixem reposar i servim calent .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada