20.1.14

MINI HAMBURGUESES AMB CHUTNEY DE TOMÀQUET I CEBA CONFITADA



Ingredients i elaboració

250 gr de carn picada mixta .
Una mica de molla de pa remullada en llet .
1 gra d'all .
1 ou sencer .
2 cebes grans de figueres .
Mini panets d'hamburgueses .
Sal , oli d'oliva .

Per fer la ceba confitada pelem i tallem la ceba molt petita i sofregim a foc mitjà baix fins que ens agafi un color daurat fosc .
Ajuntem la carn , la molla de pa remullada , l'ou , el gra d'all picat , la sal i pebre .
Formem mini hamburgueses .
Les fem a la planxa oa la paella pels 2 costats que quedin al punt .
Obrim el pa d'hamburguesa , lleugerament el torrem i posem per els 2 costats chutney de tomàquet , a sobre l'hamburguesa calenta ia sobre ceba confitada .
Posem sobre l'altra meitat de pa i clavem un escuradents perquè no s'obri .
Servim immediatament .

Ingredients i elaboració del chutney

1 quilo de tomàquets madurs .
1 ceba gran de figueres .
Mig got de vinagre de poma .
Mitja poma golden .
2 cullerades de sucre morè .
Sal , pebre .
Safrà en brins .
Una culleradeta de cafè de cardanomo .
Una culleradeta de cafè de canyella en pols .
4 claus d'olor .
2 pebres de caiena .

Escaldem els tomàquets 30 segons, traiem la pell i les llavors .
Els tallem a cubs petits.
Piquem la ceba ben petita i coem al costat el tomàquet i la poma i la resta d'ingredients i espècies .
Es deixa coure a foc lent i anem remenant per evitar que el sucre s'enganxi .
És important que es faci a foc ben lent .
Es deixa coure fins que les verdures estiguin cuites i es formi una salsa densa però no seca .
Ideal per acompanyar i amanir carns .

1 comentari:

  1. Vau fer unes hamburgueses molt bones, en aquest taller!! Petons

    ResponElimina