21.1.14

PAPA ARIZONA


Patata farcida típica de l'estat d'Arizona que consisteix a cuinar amb els més clàssics ingredients de la cuina mexicana , refregit de fesols , carn de res , salsa de jalapeños ... omplint patates autòctones de la zona i posant bròquil .

Ingredients i elaboració per a 4 persones

4 patates mitjanes .
½ quilo de carn de bou picada .
150 gr de puré de fesols refregits .
1 mica de chipotle .
5 tomàquets madurs .
Salsa de jalapeños .
Formatge chedar ratllat .
Sal , pebre , oli d'oliva .


* Deshojamos el bròquil i el coem en aigua amb sal fins que el tronc estigui cuit al dente.
Traiem i refresquem en aigua freda .
Reservem .
* Rentem les patates .
Els posem sal i oli i emboliquem amb paper de plata .
Coem al forn pre escalfat a 180 graus uns 50 minuts .
Punxem per assegurar-nos que aquesta cuita .
* Sofregim la carn .
Triturem o ratllem els tomàquets i ho sofregim juntament la carn amb sal i una mica de sucre fins que quedi sec .
Afegim chipotle al gust , segons el picant que ens agradi .
Afegim el puré de fesols .
Barregem bé i reservem .
* Buidem una mica les patates i posem el puré amb el sofregit .
Condimentem de sal i pebre l'interior de les patates.
Les omplim bé.
Posem un tros de bròquil sobre amb una mica de cheddar ratllat per sobre i gratinem al forn 5 minuts .
Servim calent amb una mica de salsa de jalapeños i amanida o guacamole per refrescar .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada