27.1.14

PASTÍS BASC


Ingredients i elaboració

MASSA
300 grams de farina .
2 ous .
2 rovells d'ou .
200 gr de sucre .
200 grams de mantega pomada .
La ratlladura fina de 1 llimona .
1 rajolí de rom o brandi .
Fulles de menta per decorar .
FARCIT
250 ml de llet .
2 rovells d'ou .
60 gr de sucre .
15 gr de Maizena .
1 mica de amareto o brandi .

Per fer la massa barregem en un bol la mantega , el sucre , la ratlladura de llimona , 1 ou sencer i les 2 rovells .
Anem afegint la farina a poc a poc sense parar de batre .
Afegim el rom .
Ha de quedar una massa compacta .
Emboliquem la massa en paper film com si fos un cilindre .
Deixem reposar 1 hora a la nevera .

Mentre fem la crema pastissera .
Escalfem la llet en un cassó amb la pell de llimona i la canyella .
En un bol a part posem una mica de llet dels 250 ml amb els rovells d'ou , el sucre , la maicena i el amareto .
Batem bé que no quedin grumolls .
Quan comenci a bullir la llet retirem la pell de llimona i la canyella .
Sense parar de remenar afegim a la llet bullint .
Ha de quedar una crema espessa .
Retirem i posem en un bol .
Tapem amb film al contacte i guardem a la nevera 30 minuts .

Estirem la massa i la tallem en 2 cilindres un més gran que l'altre .
El més gran el posem en el motlle i ajuntem les vores que sobresurti una mica del motlle .
Estenem la crema que quedi ben repartida .
Tapem amb l'altra porció de massa .
Segellem bé les vores .
Batem 1 rovell d'ou amb unes gotes d'aigua . Pinzellem bé.
Posem al forn pre escalfat a 180 graus uns 40 minuts .
Traiem deixem refredar .
Tallem en porcions i servim amb unes fulles de menta a manera de decoració .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada