30.1.14

TONYINA AMB CEBA AMB GOMASIO I ARRÒS BASMATI



Ingredients i elaboració per a 6 persones

½ quilo de tonyina fresca tallada a daus de 2 cm .
6 cebes tallades a juliana .
100 gr de sèsam cru .
Sal , oli d'oliva .
½ quilo d'arròs basmati .
1 litre de brou de pollastre .
2 illes .

Confitem les cebes a amb una mica d'oli fins que estiguin molt pochadas i hagi agafat molt de color .
Posem el sèsam en una paella antiadherent amb el foc mitjà fins que estigui ben torrat .
La meitat ho posem en un morter i amb la mà de morter el piquem fins que quedi pols .
Amb l'altra meitat arrebossem la tonyina amb una mica de clara d' ou perquè s'adhereixi .
Fregim en abundant oli molt poc perquè la tonyina quedi sucós o es posa al forn pre escalfat a 190 graus 5 minuts .
Coem l'arròs amb el doble de brou a foc suau .
Tallem les pomes a cubs petits i els sofregim .
Quan estigui escalfat afegim l'arròs escorregut i remenem bé perquè quedi untuós
Pel emplatat posem amb un motlle l'arròs i al costat la tonyina amb ceba generosa per sobre i pols de gomasio per sobre per aromatitzar .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada