24.4.14

ARRÒS CALDÓS DE ESCAMARLANS I SÍPIA



Ingredients i elaboració per a 4 persones

1 Sèpia gran neta tallada a trossos mitjans .
8 Escamarlans mitjanes .
Un bon brou de peix de calder .
300 gr d'arròs bomba .
3 tomàquets ben vermells i carnosos .
1 pebrot vermell , 2 cullerades de cafè de carn de nyores .
1 grapat de pèsols , 1 picada d'all i julivert .
Oli d'oliva , sal , 1 mica de safrà

Tallem els escamarlans per la meitat al llarg.
Sofregim en oli amb el foc fort poca estona per tots els costats.
Els traiem i en el mateix oli sofregim el pebrot tallat a quadrets .
Deixem sofregir un parell de minuts fins que s'estovi i afegim els tomàquets frescos que haurem ratllat prèviament i els deixem al foc fins que quedi sec .
Afegim la carn de nyora i una mica de picada d'all i julivert .
Afegim l'arròs i els pèsols i remenem bé que s'impregni bé del sofregit .
Afegim la sípia i remenem amb el foc suau que vagi deixant anar els seus sucs .
Afegim el brou de peix ja calent ( 4 vegades la quantitat d'arròs que posem )
Ho deixem coure uns 12 minuts a foc mitjà i després ho traiem del foc i deixem reposar 10 minuts més .
Afegim les peces d'escamarlans ben disposades a mitja cocció .
Afegim la resta de la picada d'all i julivert amb el safrà quan faltin 2 minuts per apagar el foc .

CALDO VERMELL DE PEIX

Ingredients i elaboració

2 cebes , 3 tomàquets ben vermells i madurs , 1 branca de api , 3 pastanagues .
½ kg de peix de roca per fer sopa , Diverses caps de gambes llagostineras .
Pebre vermell de bona qualitat , un raig de vi blanc.

Sofregim les verdures rentades i mal tallades .
Quan estiguin ben cuites hi afegim el peix i piquem bé amb l'ajuda d'una mà de morter .
Quan estigui tot molt picat afegim el pebre vermell i el vi .
Deixem que redueixi i posem 3 litres d'aigua .
Quan comenci a bullir treiem l'espuma .
Deixem bullir una mitja hora i mitja .
Colem tot pel colador xinès.

1 comentari: