23.4.14

GASPATXO DE MADUIXOTS AMB FUMATS I " RECUIT DE DRAP "



Ingredients i elaboració

1 ½ quilo de maduixots .
4 tomàquets molt vermells i carnosos .
½ pebrot vermell .
1 cogombre pelat .
1 ceba dolça .
1 gra d'all sense germen .
Sal , oli d'oliva verge extra , vinagre de xerès .
Pa de motlle sense crosta .
125 gr de mató .
10 gr d'assortiment de fumats ( tonyina , bacallà , salmó ... )
Una mica de caviar vermell i negre per decorar .
Uns maduixots tallats a quadrets .
Crema de vinagre balsàmic .
Cogollitos d'alfàbrega o menta .


Tallem i rentem totes les verdures i afegim una mica de pa fregit per donar sabor .
Les triturem bé amb la batedora afegint una mica d'aigua i sal fins a obtenir la densitat desitjada i colem per un colador xinès per eliminar impureses i deixar ben fi .
Afegim l'oli i el vinagre al gust i batem manualment .
Reservem a la nevera .
Tallem uns quants maduixots tallats a quadradets i macerem amb 2 cullerades de sucre i una mica de crema de vinagre .
Deixem macerar 1 hora més o menys .

Tallem el pa en rectangles i vam passar un corró per deixar-lo ben fi.
Fregim en abundant oli d'oliva ben calent i retirem .
Tallem ben petit els fumats i posem tot junt amb una mica d'oli d'oliva verge .
Condimentem el formatge amb sal i pebre .

Per servir posem el gaspatxo en un plat de sopa amb els maduixots tallats macerats en crema de vinagre .
A sobre una torradeta amb 1 quenelle de mató fresc .
A sobre del mató una mica de fumats i caviar vermell i negre per decorar .
Servim ben fred .

1 comentari:

  1. que bona en un dia com avui, que fa sol i calor, i a més acompanya les roses amb el color vermell! petons

    ResponElimina