29.4.14

LASANYA DE VERDURES AMB SALSA ROMESCO



Ingredients i elaboració per a 8 persones

1 berejena gran.
2 cebes de figueres .
1 carbassó gran.
1 pebrot vermell , 1 verd , 1 groc .
1/2 kg . De tomàquets madurs bé vermells
20 plaques de lasanya .
Sal , pebre negre , oli d'oliva , formatge parmesà .

Escaldem els tomàquets en aigua bullint 30 segons.
Refresquem en aigua freda , retirem la pell i buidem d'aigua i llavors.
Tallem a petits daus i reservem .
Rentem tota la verdura i netegem .
Trossegem a quadrats mitjans.
Sofregim la ceba , afegim més tard els pebrots .
Quan s'estovi afegim l'albergínia , el tomàquet i finalment el carbassó .
Deixem reposar .
Afegim una mica de salsa romesco que lligui el farciment .
Bullim les plaques de lasanya tal com ens indica el fabricant .
En una font per forn posem la base betxamel i sobre les plaques de lasanya .
A sobre una capa de les verdures , una altra capa de plaques de lasanya , la resta de les verdures . Acabem amb les plaques de lasanya que ens queda .
Cobrim de romesco alleugerit amb una mica d'aigua del remull de les nyores .
Posem formatge recent ratllat parmesà i gratinem al forn fins que quedi ben gratinat


Ingredients i elaboració de la salsa romesco

2 nyores , 20 gr . d'avellanes , 30 gr . d'ametlles .
2 caps d'alls , 2 tomàquets madurs bé vermells .
2 llesques de pa , oli d'oliva verge extra , vinagre de xerès , sal

Per fer la salsa posem al forn preescalfat a 180 graus les ametlles , el cap d'alls partida per la meitat, els tomàquets i el pa ia mesura que es barren torrant anem traient .
Posem una mitja hora les nyores en remull en aigua tèbia .
Triturem els ingredients del forn amb les nyores estovades . Colem pel xinès .
El que ens quedi posem l'oli d'oliva a poc a poc com si fos una maionesa .
Si queda molt espès li posarem aigua del remull de les nyores .
Posem un rajolí de vinagre i acabem de batre . deixem refredar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada