8.5.14

CANELONS DE MATÓ I PERES AMB SALSA AURORA



Ingredients i elaboració per a 6 persones

4 peres Conferència .
½ quilo mató de Montserrat .
20 plaques de canelons per bullir .
1 litre de llet .
½ quilo de tomàquets madurs .
1 ceba de figueres .
3 cullerades de farina .
2 nous de mantega .
Formatge Gruyere acabat de ratllar .
Sal , pebre , orenga , oli d'oliva , 2 claus d'olor .

Rentem els tomàquets , els tallem per la meitat i els triturem .
Colem pel xinès .
Sofregim una ceba tallada ben petita .
Quan estigui ben picada afegim el tomàquet i deixem sofregir fins que ens quedi una salsa densa .
Paral · lelament sofregim altra ceba i tirem bé.
Pelem les peres i les tallem a trossos molt petits .
Els sofregim amb la ceba i el clau fins que quedin ben cuites .
Retirem el clau .
Barregem amb el mató i condimentem de sal i pebre .
Fem la betxamel .
Primer desfem la mantega amb una mica d'oli .
Afegim la farina ( si ens quedés grumós afegim una mica més de mantega fins que ens quedi una roux pomada i fina )
Torrem una mica la farina fins que agafi una mica de color .
Afegim la llet calenta poc a poc sense deixar de remenar fins que ens quedi una salsa fina .
Retirem del foc i barregem amb la salsa de tomàquet .
Bullim les plaques de canelons tal com indica el fabricant .
Un cop cuites escorrem i refresquem amb aigua freda .
Estenem en draps nets de cuina .
Omplim tots amb la barreja de mató i peres .
Posem en una safata apta per al forn i cobrim de salsa aurora .
Ratllem formatge per sobre i gratinem al nostre gust .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada